Dol op muziek

 

Jezelf bezighouden in tijden zonder gsm's en tablets was minder moeilijk dan jij denkt. Naast lezen, kreeg ik ook een grote liefde voor muziek. Vanaf het eerste leerjaar volgde ik lessen notenleer aan de Academie voor Muziek en Woord in Eeklo. Dat was nog maar de start van vele jaren lessen muziek en woord. Naast zes jaar notenleer, speelde ik zeven jaar piano, volgde ik vele jaren dictie, voordracht en welsprekendheid. Ik had het dus best druk als kind en jongere. Ik verveelde me zeker niet!

Rarara, wie benne kik...

Wist je dat ...

 

  • ik eigenlijk Peggy Claeys heet?
  • Lily van mijn tweede naam Liliane komt en C de eerste letter is van mijn familienaam?
  • ik ook nog hou van reizen en koken?
  • ik mama ben van drie dochters?
  • ik nu in Ertvelde woon?
  • ik veel weet over dieren?
  • ik echt tot rust kom door het ruisen van de zee?

 

 

 

Dol op boeken

 

Op 19 maart 1973 ben ik geboren in een prachtig dorpje in Oost-Vlaanderen : Zomergem. Daar groeide ik op in een gezin van zes. Ik heb drie zussen die een pak ouder zijn dan ik. Ik ben dus een nakomertje. Dat heeft zijn voor-en nadelen. Ik werd natuurlijk als jongste telg veel geknuffeld en verwend, maar ik moest me ook vaak in mijn eentje zien te vermaken. Van zodra ik kon lezen was dit dan ook mijn favoriete bezigheid. Ik heb massa's boeken verslonden! Echt waar! 

Verhaaltjes verzinnen

 

Je gelooft het nooit : maar vanaf het tweede leerjaar begon ik te schrijven. Ik verzon verhaaltjes en schreef die in leuke schriftjes. Ik las mijn zelfverzonnen avonturen voor aan al wie het maar horen wilde. Vooral mijn mama was mijn belangrijkste toehoorder. Ik wist toen al dat ik ooit boeken wou schrijven. En deze droom is uitgekomen! Ook nu nog schrijf ik mijn boeken eerst in schriften, het liefste in potlood. Ik kriebel en krabbel, schrijf en herschrijf tot het verhaal helemaal is zoals ik het hebben wil. Zo gaat dit hoofdstuk na hoofdstuk. Pas daarna tik ik het verhaal uit op de computer.

Juf

 

Je weet als kind soms al wat je later wil worden. Voor mij was het ook al snel duidelijk : ik wou les geven. Als kind waren mijn poppen de leerlingen. Nu geef ik al 23 jaar les aan jongeren van het eerste en tweede jaar van de middelbare school College ten Doorn in Eeklo. Ik ben nog steeds met evenveel enthousiasme leerkracht Nederlands. Op die manier kan ik natuurlijk mijn liefde voor taal en boeken doorgeven. Ik merk dat jongeren het niet altijd meer zo fijn vinden om te lezen. Dat vind ik erg jammer! Hopelijk kan ik met mijn boeken mijn lezertjes weer doen genieten van een tof verhaal. Ook jou!